O sajtu

Zašto postojimo?

Počeli ste da trčite (ili planirate da počnete) i odlučili ste da nabavite vaše prve trkačke patike? Toliko puno izbora, toliko puno pitanja… Dovoljno da čovek nema pojma odakle da krene sa potragom. 

I sama kupovina može da izazove stres: koji brend, koji model, da li vredi dati toliko novca. Koji je moj tip pronacije i kako to utiče na izbor odgovarajućeg modela? Šta je optimalno za moj nivo utreniranosti i cilj koji imam?

N0vi trendovi, novi modeli sa novim tehnologijama stalno pristižu, tako da nije na odmet pogledati šta je to sve u trenutnoj ponudi, posebno u radnjama u Srbiji i Beogradu. I ne samo to, nego na sajtu patike.trcanje.rs pišemo i o modelima koje možete naći i online ili kupiti dok ste na putu u inostranstvu.

O autoru(ima)

Ćao svima, moje ime je Veroljub Zmijanac, osnivač sam sajta Trčanje.rs i Beogradskog trkačkog kluba.

Počeo sam da trčim 2008. godine, kada sam probao svoje prve patike za trčanje kupljene u Lidl prodavnici u Štutgartu. Victory, bezimena kineska patika oduševila me je svojom mekoćom, nakon što sam prešao na njih posle ravnih i tvrdih fudbalskih patika za salu.

Kadam sam 2009. godine istrčao svoj prvi maraton, odlučio sam da sa drugarem napravimo sajt o trčanju – www.trcanje.rs i da pišemo o svemu vezano za trčanje. U jesen te godine objavili smo prvi tekst o opremi Mizuno Creation 10. U tom trenutku malo šta od opreme i trkačkih patika se moglo naći kod nas, tržište je bilo jako nezainteresovano za trčanje jer je trkača bilo jako malo. No nastavili smo da trčimo i pišemo o trčanju.

Danas, dosta godina posle tog početnog zanosa u trčanju, iznosio sam dobrih 20,30, možda i 50 pari patika i imao priliku da pročitam i pogledam na hiljade testova patika. Takođe moj tim i ja edukovali smo tokom više godina prodavce Delta Sporta, Sport Visiona, Trefa o potrebama trkačkog tržišta i trkača. Ovaj sajt je posledica tog iskustva.

Ovaj sajt je tu sa željom da svima vama koji ulazite u svet trčanja illi ste već iskusni trkači, omogući da lako i sigurno dođete do otpimalnog para patika za trčanje, koje će vas voditi do vaših ciljeva.

Pored mene, testove rade i Tijana Popadić, menadžerka sajta Trčanje.rs, te trkači koji nam se jave sa svojim utiscima (pošaljite nam vaš test!).

Kako pišemo?

Testiramo patike različitih proizvođača i sortiramo ih po nekoliko kategorija. Testove radimo na dva načina:

  1. “Duboki” test, patika koje probamo i nosimo i onda pišemo naše utiske
  2. Pregled, koji radimo tako što prenesemo specifikaciju proizvođača i komentare ljudi koje ih nose

Kada god radimo pregled (tip 2), napomenućemo vas da nismo trčali u ovim patikama.

Proizvođači i distributeri često nam šalju patike na testiranje, što ne utiče na naše pisanje o njima. Zadržavamo pravo da iznesemo autentični utisak o patikama, kada ih probamo i nosimo.

Trčanje.rs je tokom godina sarađivalo sa svim većim brendovima patika za trčanje i verovatno je da i u ovom trenutku sarađuje sa određenim brendovima. Saradnja na bilo koji način ne utiče na naše duboke testove (tip 1). Iznećemo sve naše utiske. Sa druge strane vrlo je verovatno da će broj modela brendova sa kojima sarađujemo biti veći od onih sa kojima ne sarađujemo.

Sajt www.patike.trcanje.rs je deo sajta Trčanje.rs. Molim vas da sve informacije koje pronađete na www.patike.trcanje.rs ne uzimate kao savet lekara. Trčanje.rs ne snosi odgovornost za probleme koje nastanu nepravilnim korišćenjem bilo koje opreme koje koristimo. 

Ukoliko želite da ostanete u toku sa svetom trkačkih patika, ubacite se na našu mejling listu