adidas Adistar Boost :: od adidasa za pronatore

Najbolje adidas tehnologije sada su ugrađene u patike sa podrškom. Adidas Adistar Boost je stabiliti patika za izrazite pronatore u kojoj Boost materijal daje izrazitu udobnost i pored tradicionalno čvrste pene za podršku. Patika dolazi i u muškoj i ženskoj varijanti.

Svaki brend patika ima svoju patiku za izraite pronatore. Ove “stabiliti” patike, tj patike sa jakom podrškom odgovaraju manjem procentu trkača, ali onima kojima potrebne su maltene i neophodne.

Na prvi pogled vidi se da je Adidas Adistar Boost napravljen za trkače koji se dočekuju petom. Naime izraziti pronatori često su teži rekreativni trkači koji još nisu stigli da se bave tehnikom trčanja, tako da je skroz logičan i opravdan ovaj dizajn.

Nakon prvog udarca tvrda peta prenosi korak ka prednjem delu i prstima gde se dešava drastična promena mekoće. Naime u prednjem delu patike, kada je amortizacija završena i kada je potrebno da se odgurnemo od podlogu nalazi se Boost pena koja je mnogo meška i koja vraća energiju u korak. Osećaj je da patika postaje sve mekša kako prolazimo ciklus koraka.

adidas Adistar Boost koristi proverenu dobru Continental gumu za spoljni deo đona. Garantovana izdržljivost i odlično prijanjanje u svim vremenskim uslovima, ali i različitim podlogama, kao što je šljunak i blago neravan teren.

Kao i večini adidas modela u poslednje vreme, mesto za prednji deo stopala (toe box) je nešto uzaniji, pa pre kupovine obavezno proverite brojeve. Dobra stvar jeste Tech fit materijal, rastegljiva mrežica koja se proteže u 4 pravca, tako da garantuje prilagođavanje različitim tipovima stopala.

adidaas Adistar Boost nisu za trkače koje gaze srednjim i prednjim delom stopala. Što se tiče Adidas Adistar Boost konkurencija koju možete pronaći u Srbije, to su Asics GEL-Kayano, Nike Structure, Asics GT 2000.

Napomen: Ovaj model adidas nismo testirali na stazi. 

komentari