VEST: Stigao Reebok ZPump Fusion Splash

Ovaj tekst prenosimo u celosti. Našu recenziju ranije modela pročitajte ovde

Novi ZPump Fusion odlikuje udobnost prilikom svih oblika fizičkih aktivnosti, od trčanja, preko fitnesa.

Za razliku od tradicionalne patike za trčanje, koja je često sačinjena od preko 40 zasebnih delova, Reebok ZPump Fusion se pravi od samo tri ključna elementa, što znači da nema krutih komponenti koje ograničavaju pokret stopala:

  1. Pump tehnologije (komora ispunjena vazduhom se pumpa, oblikuje prema stopalu i fiksira ga),
  2. Fusionog gornjišta (nov, lagan i prozračni kompresioni materijal sjedinjuje Pump tehnologiju sa stopalom svakog trkača) i
  3. ZRated đona (pruža potpunu kontrolu pokreta, inspirisan ZRated trkačkim gumama visokih performansi, za maksimalnu kontrolu prilikom naglih promena pravca).

Inovacija novog modela se najviše primećuje u materijalu gornjišta. ZPump se navlači kao čarapa i najveća mana prethodnog modela je bila toplota koja se generiše vremenom. Novi model je prozračniji, podseća na triatlon patike, zbog većih rupica koje bolje ventiliraju nogu. Ostatak tehnologije je isti kao na prethodnim modelima i stvoren za savršeno prianjanje i udobnost.

ZPump Fusion, new 1

Đon napravljen po uzoru na Z-Rated gume  trkačkih automobila. Đon je  iz jednog dela, ali sečen tako da se širi kada se prijanja uz podlogu, što je čini sjajnim izborom za asfalt. U praksi se ovo najviše oseća na treningu intervala.

Dodatni adut Reebok ZPump modela  krije se upravo u pumpici. Šta ona radi? Jednostavno rečeno – stabilizuje petu i stopalo u celosti. U petnom delu i delimično oko svoda, postoji vazdušna komora, koju ćete snabdeti vazduhom kroz pumpicu. Vazduh je ispunjava, prilagođavajući se stopalu, i sve više ga steže. Koliko vam je potrebno, procenićete sami.

Pored pumpice stoji i ispusni ventil, koji jednostavnim pritiskom izbacuje vazduh.

Mehanizam nije komplikovan i prilično brzo se pumpa i ispumpava. Da li je zabavan? Veoma 🙂 U početku ćete imati utisak da pumpate u prazno, jer će patike biti sasvim ispumpane kada ih isprobate prvi put, ali vremenom je osećaj i te kako primetan.

Preporučujemo ih početnicima i trkačima sa neutralnom pronacijom, koji ne prelaze više od 12 km po treningu.

Reebok ZPump Fusion patike dostupne su u Srbiji od septembra 2015, a više informacija o modelima i prodajnim objektima može se pronaći na linku http://reebok-zpump-fusion.rs/ Maloprodajna Cena ZPump Fusion je 12900 rsd, a ZPump Fusion Splash je 13790 rsd. Najveći izbor ZPump modela je u Reebok brand radnji u TC Ušće.

komentari